Η εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

Σήμερα η εκπαίδευση μας έγινε πιο ηλεκτρονική. Μπορούμε να κάνουμε μαθήματα μέσω διαδικτύου, και με εφαρμογές σαν το Κουρσερά είναι δυνατόν να κάνουμε πανεπιστημικά μαθήματα, χωρίς να χρειάζεται να πάμε στον χώρο του πανεπιστήμιου. Είναι βολικό για όλους όσοι μένουν μακριά από το σχολείο ή το πανεπιστήμιο καθώς έτσι μπορούν να εκπαιδευτούν από το σπίτι τους. Πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πλέον την δυνατότητα να μάθουμε όλο ο, τι θέλουμε, από που θέλουμε. Ο αδελφός μου δεν χρειάζεται να πάει στο πανεπιστήμιο καθώς όλα τα μαθήματα του γίνονται μέσω στρίμινγκ. Εκεί πάει μόνο για να κάνει τα διάφορα πειράματα.

Εμένα δεν με πειράζει γιατί έχω πειθαρχία και μπορώ να μάθω μόνο. Αλλά πολλοί χρειάζονται διάρθρωση. Δεν ξέρουν πώς να σπουδάσουν από το σπίτι τους και έτσι δεν παράγουν αποτελέσματα. Και ίσως χρειάζονται την προσωπική σχέση με τους καθηγητές τους, πράγμα που στο διαδίκτυο δεν είναι δυνατό. Παρόλα αυτό, πάρα πολλές εταιρείες θέλουν να βλέπουν πτυχίο του πανεπιστήμιου και δεν παίρνουν νέους συνεργάτες αν δεν έχουν πάει στο κανονικό πανεπιστήμιο.

Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα τις ηλεκτρονικές σπουδές; Πώς μπορούμε να ελέγχουμε την ποιότητα των σπουδών μας; Συμφωνώ ότι οι γνώσεις πρέπει να είναι δυνατές γι’όλους, και οι εξέλιξες είναι θετικές. Αλλά πρέπει να χτίσουμε ένα σύστημα που να είναι κατάλληλο για όλους – και αυτό είναι πράγμα δύσκολο.

Annonser

Om joannavanschaik

Science communication graduate. Music, poetry, literature, travel, science and language collide in this blog.
Det här inlägget postades i ελληνικά och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.