Η αρχή του κόσμου μας

Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι στον κόσμο που πιστεύουν ότι η Γη έχει ηλιακή 7000 χρονών μόνο. Πρόκειται για φανατισμένα άτομα, τα οποία ονομάζονται δημιουργιστές. Μου έτυχε να παρακολουθήσω συζητήσεις με γνωστούς επιστήμονες, κατά τις οποίες, οι φανατικοί δεν μπορούσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των επιστημόνων. Αλλά αυτές οι συζητήσεις με εξανάγκασαν να σκεφτώ –  και να ανακαλύψω για ποιο λόγο βρισκόμαστε στη Γη.

Πότε ήμουν παιδί, οι γονείς μου έδιναν πάρα πολλά βιβλία σχετικά με την εξέλιξη του σύμπαντος, όπως επίσης και άλλα που είχαν να κάνουν με τη ζωολογία, και την παλαιοντολογία . Με ενδιέφεραν οι δεινόσαυροι, και μου άρεσε να διαβάζω για την ζωή , την διατροφή, την γεωλογία των εποχών του. Ποτέ είχα 6 χρόνο, πίστευα ότι μόνο η εξέλιξη ήταν αλήθεια. Και σήμερα πιστεύω έτσι, αλλά τώρα ξέρω περισσότερα στην θρησκεία.

Στο σχολείο μας το μάθημα των Θρησκευτικών δεν ήταν σπουδαία. Στο δημοτικό σχολείο δεν διδασκόμασταν θρησκευτικά, εκτός από τους μαθητές που παρακολουθούσαν μαθήματα το GVO (Godsdienstig Vormend Onderwijs, η ολλανδική ανάλογη για τα μαθήματα των Θρησκευτικών  στα δημοσιά δημοτικά σχολεία). Τα παιδιά, τα αντιλαμβάνονταν ως ενδιαφέροντες ιστορίες. Στο λύκειο έμαθα όλες τις θρησκείες της πλανήτης, δεν μόνο το καθολικισμός. Έως τότε, και πιο συγκεκριμένα μέχρι την ηλικία των 13 ήξερα πως είμαι άθεος.

Δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι η αρχή του κόσμου. Πάντως, πλέον σκέφτομαι ότι η θρησκεία και οι φανατικοί της έχουν μια σχέση με το λόγο, γιατί δεν είναι μια λογική απάντηση στην ερώτηση: ‘Ποια είναι η αρχή του κόσμου μας;’

Annonser

Om joannavanschaik

Science communication graduate. Music, poetry, literature, travel, science and language collide in this blog.
Det här inlägget postades i ελληνικά och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.