Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Ήδη έγραψα εδώ για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή. Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αυτό ορίζεται ως η συγκράτηση της θερμότητας στην επιφάνεια του ενός πλανήτη, όπως η Γη ή η Αφροδίτη. Στην ατμόσφαιρα της Γης, το διοξείδιο του άνθρακα είναι η πιο μεγάλη αίτια για της παγκόσμιας θέρμανσης, και ο πιο σημαντικό παρενέργεια των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Αλλά χωρίς φαινόμενο αυτό, στη Γη θα έκανε πάρα πολύ κρύο. Το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σπουδαίο για την οικολογία και το κλίμα. Το φαινόμενο είναι ο λόγος, για τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ζουν καλά στη Γη. Το πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι συμβάλλουν πάρα πολύ στα αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Με αποτέλεσμα αυτή συγκρατεί πιο πολλή θερμότητα και η θερμοκρασία να ανεβάζει. Αυτή αλλάζει την οικολογία και το κλίμα του πλανήτη (της Γης, για παράδειγμα).

Ωστόσο, η θερμοκρασία σταμάτησε να ανεβάζει σύμφωνα με τις μετρήσεις των επιστημόνων. Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι οι θάλασσες και οι ωκεανοί συγκρατούν μεγαλύτερη θερμότητα σε σχέση με παλαιότερα. Η θερμοκρασία του νερού δεν ανεβάζει τόσο ταχέα, και εμείς δεν ξέρουμε πότε οι ωκεανοί θα σταματήσουν να συγκρατούν την θερμότητα και πότε ξανά θα την ελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα. Τότε θα μπορούμε να δούμε τις συνέπειες για την Γη. Αυτές μπορούν μην να είναι καλές…

Om joannavanschaik

Science communication graduate. Music, poetry, literature, travel, science and language collide in this blog.
Detta inlägg publicerades i ελληνικά och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.