Το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Ήδη έγραψα εδώ για την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή. Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αυτό ορίζεται ως η συγκράτηση της θερμότητας στην επιφάνεια του ενός πλανήτη, όπως η Γη ή η Αφροδίτη. Στην ατμόσφαιρα της Γης, το διοξείδιο του άνθρακα είναι η πιο μεγάλη αίτια για της παγκόσμιας θέρμανσης, και ο πιο σημαντικό παρενέργεια των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Αλλά χωρίς φαινόμενο αυτό, στη Γη θα έκανε πάρα πολύ κρύο. Το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σπουδαίο για την οικολογία και το κλίμα. Το φαινόμενο είναι ο λόγος, για τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ζουν καλά στη Γη. Το πρόβλημα είναι πως οι άνθρωποι συμβάλλουν πάρα πολύ στα αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Με αποτέλεσμα αυτή συγκρατεί πιο πολλή θερμότητα και η θερμοκρασία να ανεβάζει. Αυτή αλλάζει την οικολογία και το κλίμα του πλανήτη (της Γης, για παράδειγμα).

Ωστόσο, η θερμοκρασία σταμάτησε να ανεβάζει σύμφωνα με τις μετρήσεις των επιστημόνων. Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι οι θάλασσες και οι ωκεανοί συγκρατούν μεγαλύτερη θερμότητα σε σχέση με παλαιότερα. Η θερμοκρασία του νερού δεν ανεβάζει τόσο ταχέα, και εμείς δεν ξέρουμε πότε οι ωκεανοί θα σταματήσουν να συγκρατούν την θερμότητα και πότε ξανά θα την ελευθερώσουν στην ατμόσφαιρα. Τότε θα μπορούμε να δούμε τις συνέπειες για την Γη. Αυτές μπορούν μην να είναι καλές…

Annonser

Om joannavanschaik

Science communication graduate. Music, poetry, literature, travel, science and language collide in this blog.
Det här inlägget postades i ελληνικά och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.